0 Läs mer >>
Ingen måndagsångest i dag inte. Var ledig (är ledig hela veckan) och har kunnat njuta av dagen till fullo. Det har varit toppenväder i Wien i dag. 17 grader och sol, så fimpade jackan och gick en långpromenad. Hamnade vid Schönbrunn och promenerade runt där ett tag. Efter 2 timmars promenad i solen tog jag tag i livet och handlade lite mat. Lagade till sötpotatisquesadillas till lunch, de blev fantastiska. 

Senare bestämde jag, Marcus, Marcus och Emma att vi skulle testa nån sushiresturang här i Wien, vi alla behövde få oss lite sushi. Hittade en resturang som både var billig och bra. Så det har varit en bra dag i dag, utan tvekan. 

Nu ska jag återgå till serier, så får vi se vad morgondagen bjuder på.

Schloß Schönbrunn
Quesadillas


Schönbrunn & sushi

0 Läs mer >>
Rubriken ljuger lite, är inte på topp just nu på grund av bakfylla men annars är det pretty fucking fine. Igår hade jag min första tyskalektion, gick sådär men kommer nog in i det. Är verkligen ringrostig när det kommer till att prata tyska.

I vilket fall så tog jag mig hem snabbt efter skolan för att duscha, äta och göra mig iordning för en night out. Vi började med pre-drinks på loco för att sen gå vidare till B72 och kolla på Courtneys väns band. Det var supernice. Gött att ha en annorlunda utekväll för en gångsskull. Efter spelningen drog vi på mellanfest och sen Travel Shak. Var dock inte på travelshak mer än i en halvtimme kanske, var så fullt med människor att man inte kunde ta sig någonstans. Avslutade kvällen runt 2 och nu är jag mer bakis än någonsin. 

Ska återgå till att titta på serier och tycka synd om mig. Ciao. 

Bandet
Selfie på en pretantiös toalett

Livet on top

0 Läs mer >>
Tänkte bara slänga in ett kort inlägg och berätta att jag och ett gäng kommer dra till Budapest nästa helg. Är otroligt exalterat, det kommer bli perf. Allt är bokat och klart. Så om en vecka drar vi. 

Lovade mig själv att besöka minst 5 städer förutom Wien, så det är nog dags att börja nu. En liten grej som gör mig extra glad är att Hanna kommer hit första veckan i mars. Kommer bli fantastiskt. 

Travel, travel, trave...

0 Läs mer >>
Hej babes. Igår var vi ute på en bar vid namn Loco. Inget superställe men mellan 7 och 8 kostar drinkarna 50 cent och senare på kvällen kostar de som mest 4€, så lär bli stammis där. 

Idag sov jag ut och sen mötte jag upp ett gäng för att kolla in Hundertwasserhaus. Det var häftigt, men inte så mycket att se som jag trodde. Får ta en runda dit när vädret är bättre och det är grönt i träden. Efter det tog jag mig hem för en lugn kväll hemma, pga lite bakis. Imon ska vi troligtvis på någon typ sv spelning, så lär inte ligga på latsidan. 

Hörs!


Hundertwasserhaus

0 Läs mer >>
I dag har jag legat på den turistiga fronten. Jac och Emma tog oss till konstmuseet Albertina för att vara lite kulturiga av oss. Det var så himla fint, arkitekturen visade sig vara fantastisk ännu en gång. Inte för att jag är superintresserad av konst, men det känns lite ballt att ha sett en äkta Monet och Picasso det måste jag erkänna. Och det var en hel del intressanta målningar. 

Efter att ha kollat igenom utställningarna på Albertina gick vi till Café Sacher och åt den klassiska Sachertårtan. Den var god, men man har ju ätit godare bakverk. Men kul att ha varit där och ätit den riktiga tårtan. Tydligen är den världens mest kända chokladtårta, det ni. 

Ikväll blir det med 99% säkerhet utgång. Tills nästa gång, ha de!





Albertina & Café Sach...

0 Läs mer >>
Igår var en lugn dag, nästan för lugn. Men den var ändå helt okej. Kollade på lite serier, gav mig på att göra tofu (blev ingen superhit, men helt ok), hittade tvättstugan och vårt fitness room. Vi var också och kollade på klassikern "The Third Man" med Orson Welles på Burg Kino. Kul att se en film som utspelar sig i Wien och som är en klassiker här. 

Det var allt som hände igår, men det var en bra dag ändå. 



Burg Kino

0 Läs mer >>
Har haft sista föreläsningen av introkursen om Österrikisk kultur och historia i dag. Det har faktiskt varit ganska givande måste jag erkänna. Så nu börjar skolan på riktigt, snart i alla fall. Har först 3 dagar ledigt. 

Under dessa 3 dagar tänkte jag gå på museéum, konstutstälningar, film noir och turista runt här i Wien. Kanska får i mig ett och annat glas vin också. Jag ska prova på Sachertårta, vilket tudligen är ett måste här. Jag tror att en basker hade passat mig den här veckan, så kulturig ska jag vara. 

Ska försöka hålla er uppdaterade från dag till dag. Tills nästa gång, ha det bäst. 
Wiens äldsta universitet, vilket öppnade 1365. En av många vackra byggnader här i Wien.

Nu börjar allvaret

0 Läs mer >>
Okej, jag erkänner att jag är superdålig på att uppdatera bloggen. Det kommer troligtvis inte bli ett inlägg dagligen, men lite då och då får ni en update. 

Här följer en sammanfattning av senaste dagarna i bilder. Varsågoda!

Burgtheater
Museumkvarteret
Parlamentet
Stephansplatz
Stadsvandring med team girlpower. 
Förfest med le squad
Åkte skridskor utanför Rådhuset i Wien 

Catching up

0 Läs mer >>
Livet i Wien är fortfarande bra. Skolan är super, har inte börjat med kurserna ännu, har bara en introkurs i Österrikes kultur osv. Men det finns mycket att göra och många trevliga människor. Allting fungerar som det ska och är över förväntad. Nöjd. 

Igår fick vi en tour på skolan, vilken är ganska liten så det gick rätt fort. Sen på kvällen fick vi en snabb genomgång av Wienervalsen och någon annan dans, har aldrig insett hur dålig jag kan vara på att dansa. Men jag var inte ensam, det var fler som inte var superbra på dans så det blev en hel del skratt. Efter det hängde vi på Australiensarna och kanadensarna och förtärde alkohol för att sedan ta oss till Travel shak (eller hyr det stavas). En bra kväll, men den avslutades runt 12 då tunnelbanan inte går senare än halv 1. 

Idag har jag varit trött, tröttare, tröttast. Hade föreläsning och sen mötte jag upp Melanie, min buddie, för en kaffe och massa snack. Gick till ett ställe som hette Cupcake (om jag minns rätt). Ett supermysigt, litet café som bara sålde cupcakes och kaffe. Lär bli stammis där, älskade det. Och ikväll hoppade jag över kareokekvällen på grund av trötthet, pratade ett par timmar i telefon med Lovisa istället. Längtar så till hon och Klara kommer och hälsar på här.

Nu ska jag gå och lägga mig, så jag orkar med morgondagen. Stay tuned. 

Caféet, bilden gör inte mysiheten rättvisa dock. 


 

HFWien of WKW

0 Läs mer >>
Helgen har varit bra. I lördags åkte jag till IKEA för att införskaffa lite glas och förnödenheter (svenskt godis) och i söndags, ugår, var jag mest på rummet och gjorde iordning. Tog en promenad i mitt block och jag överdriver nog inte om jag säger att det är vår här. Kunde gå ut och gå i endast hoodie. Super. 

I dag har jag haft min första dag i skolan, har varit där sedan klockan 9 och kom hem nyss. Tog några öl efter introduktionen osv, tydligen vanligt här. Uppskattar alkoholkulturen, den är fantastisk och det är väldigt billigt med öl på många ställen. Slutade kvällen tidigt idag, man blir så trött av att ta in så mycket information. 

Hörs snart! 



Första dagen i skolan

0 Läs mer >>
Här är allt bra med mig. Jag har lärt mig tunnelbanesystemet i dag, gick ganska snabbt. Åkte förbi skolan, linjen som går utanför mig går direkt dit. Skolan verkar trevlig, snäppet mindre än skolan i Jönköping. Sen tog jag mig till shoppinggatan, skulle vilja kalla den Wiens svar på Drottninggatan i Stockholm. Var inne på H&M home och införskaffade lite förnodenheter. Måste fortfarande köpa lite grejer till köket så skulle behöva ta mig till IKEA, frågan är bara hur jag ska ta mig dit. Det får vara en annan dags problem. 
 
Efter att ha shoppat lite åkte jag tillbaka till Meidling och bytte om för att senare möta upp Marcus och Marcus. Planen var en öl eller två, mycket tack vare att jag är sjukt sällskapssjuk. Vi tog oss till Das Loft, alldeles för fancy pancy för oss, men väldigt fint. Hade utsikt över stora delar av Wien. Tänkte ta en öl på något billigare ställe, men vi alla var hyfsat trötta så vi drog oss hemmåt istället. M&M ville skylla tröttheten på jetlag, tills vi insåg att vi inte ens bytt tidszon. Vi är helt enkelt bara gamla. 

Nu ska jag sova, får se vad morgondagen bjuder på. En tur till Hundertwasserhaus kanske. Stay tuned. 

Marcus var mer än nöjd med både öl och utsikt.
 

Dag 3

0 Läs mer >>
Ni kan pusta ut, jag lever. Allt har gått bra, nästan över förväntan. Flygen var i tid, blev hämtad på flygplatsen av några tjejer från skolan, fick mitt studentrum som var över förväntan. Det fungerar än så länge. Jag tror att min avsaknad av resfeber innan jag åkte kom i dag istället. Men det löser sig säkert. Försöker utforska området jag bor i och ska försöka ta mig till skolan imorgon. 
 
Bilder kommer senare. När jag har tagit några och när det har hänt lite mer. 

Väldigt levande

0 Läs mer >>
Sitter nu på Landvetter och väntar på att få boarda planet. Börjar först nu bli nervös. Jag tror inte jag har förstått att jag ska bo utomlands i 5 månader. Just nu längtar jag bara efter att få gå på planet och vara framme. Synd att jag ska mellanlanda i Bryssel. Vill att klockan ska vara halv 6 så att jag är framme i Wien. 

Jag är så himla förväntansfull det bubblar i hela kroppen. Trodde aldrig att JAG skulle ta steget och flytta utomlands, men här är jag. Flyger själv och allt. Shit. Det är ju tur att man kan få i sig ett glas gott riesling i alla fall. 

På återseende. 



Upp och iväg

0 Läs mer >>
Nu har jag äntligen börjat packa. Efter många packlistor har jag en slutgiltig (förhoppningsvis). Det får plats mindre än man tror när man bara tar med sig EN väska. Men jag ska nog överleva med det också. Jag är dålig på att kompromissa med mig själv och har alldeles för mycket kläder. Men nu, nu börjar jag bli redo. 

Än så länge är jag fortfarande supersugen på att åka. Men väntar med att uttala mig för mycket till på onsdag. 

Hörs snart. Puss. 


Packa, packa, packa