Salzburg

Den 14 maj styrde vi, eller ja lokföraren, mot Salzburg. Vi lämnade Wien 10:40 och var framme i Salzburg strax efter 1. Då fick vi ta två bussar ut till Bergheim, en liten by strax utanför Salzburg, där vårt hotell Bräuwirt låg. Ett supermysigt och väldigt autentiskt hotell. Det kändes som ett typsikt österrikiskt hotell på landsbygden. Jag älskade det. 
 
Efter att ha checkat in så åkte vi tillbaka in till stan. Både jag och Millie hade redan varit i Salzburg men det var så värt att komma tillbaka. Såg mer av staden denna gången och hade mer tid att njuta av denna underbara och fina stad. Första dagen åkte vi upp till fästningen och njöt av utsikten över Alperna och utsikten över staden. Super. Sen promenerade vi runt i Old Town, kollade in någon kyrka och tog sedan en hiss upp till en annan utsiktsplats. På kvällen åt vi god mat på en klassisk Österrikiskt resturang, åkte hem till hotellet och pluggade samtidigt som vi kollade på Eurovision.
 
Dag 2 åkte vi till Untersberg i hopp om att kunna ta en cabelcar upp till toppen. Tyvärr var det in möjligt då det var stängt för renovering. Vi stannade till och åt lunch där istället innan vi tog bussen till Schloss Hellbrunn. Vi spenderade dagen på Hellbrunn och gick en gudiadtur och hade det trevligt. Senare åkte vi tillbaka in till stan och promenerade i Old Town. Åkte tillbaka och åt på hotellet för att sedan plugga lite och gå och lägga oss tidigt, då vi var tvugna att vakna tidigt dagen efter. 
 
Salzburg centralstation
Vårt hotell i Berheim
Schloss Mirabell
Old town
Utsikten från fästingen
En marknad som löpte utmed floden
Jag och Millie förevigade vår vänskap och hängde ett lås på bron
Frukost/lunch-mys
Schloss Hellbrunn och "Tricky fountains"
Vi hittade en enhörning, döm om vår förvåning
Lusthuset från Sound of Music
Old town
Schloss Mirabell igen
 
 

Kommentera här: